söndag 15 april 2012

Resultat fisketävling i Anten


Totalt var vi 22st personer som deltog under tävlingen, fördelat på 9båtar. Riktigt kul att såpass hade möjligt att delta trots otaliga återbud! Vädret var helt fantastiskt med solsken och endast lite krusningar på vattnet. Vattentemperaturen var 4,6 - 5,2 C.

Uppstart skedde vid gräfsnäs båtbryggor vid 07.00. De flesta båtar upplevde att det var ett trögt fiske under förmiddagen med några få undantag. Andreas Nordberg och Johan Andersson lyckades få ett par fina gäddor under f.m, där den största vägde 4,82kg. Även Mikael Granath och co hade 2st gäddor på 3,50kg och 3,80kg. Vi hade tidigare bestämt för ett break kl.12.00 vid slottsruinen för att kolla av hur det gick för samtliga men också för äta något varmt. Alla gick i land förutom Nordberg & Andersson samt Andreas Bätz och co. Breaket var frivilligt men dessa båtar kände kanske att pressen var hög och att de behövde varje minut till fiske.



Lag 2 med Tomas Brunnegård och Martin Oskarsson hade bara möjlighet att delta halvdag för sina fruar och fick mycket riktigt återvända hem till Alingsås med svansen mellan benen. Tydligen luktade Brunnegård rejält i båten. Kanske gjorde denna stank att Oskarsson bara lyckades med 3st små styren. Oskarsson hävdade dock bestämt att det var flera fina som missades vid båtkanten som hade satt prägel på tävlingen. Kanske vid nästa tävling så har ni möjlighet att vara med heldag. Men för guds skull se till att fråga redan nu:-)



Mitt lag hade också en väldigt tung fm med endast 76gram upptagen gädda innan lunch. Vår lagkapten Tommie Hellman som hade visat vägen var också tvungen att avvika tidigare p.g.a planering av sitt egna bröllop, vilket ändå är en godkänd frånvaro.



Under eftermiddagen så lossnar det iaf rejält för min båt. Jag drar 6st gäddor med en topp på 5,14kg, vilket sedan visar sig var en vinnarfisk. Alla gäddor tagna på samma sjunkande jerkbait.



Jag har ingen exakt fångstrapportering från alla lag. Så nedan följer det jag vet och som är värt att nämna;



Lag 1 Andreas Nordberg & Johan Andersson. En totalvikt med 16kg med flera fina gäddor. Toppfisk 4,82kg



Lag 2 Tomas Brunnegård & Martin Oskarsson. 3stgäddor med toppfisk på 1,5kg.

Lag 3 Andreas Bätz, Martin Möller och Thomas Ericsson. Vinnare av totalvikt med ca 21kg, IMPONERANDE! Dessa vinner 1100kr i prispengar och diverse sponsorpriser från Manpower AB & Experis i Trollhättan.



Lag 4 Stefan Kjellén, Jocke Andersson , Tommie Hellman. En totalvikt med 11kg och Vinnare av största gädda på 5,14kg. Dessa vinner 1100kr i prispengar.



Lag 5 Zoltan och Fredrik Tärby. Totalt 5-6gäddor, har tyvärr inte någon totalvikt. Toppfiske med ca 3kg.



Lag 6 Zaid och Johny. Uppgift saknas helt.



Lag 7 Mikael Granath, Martin & Rikard Johansson.

Lag 8 Torbjörn, Fritzell och Roger Svensson. Uppgift saknas men ingen fångst värd att nämna.



Lag 9 Daniel Olmås & Emil Linder. Toppfisk på 4kg, har ingen totalvikt.



De metoderna som används under dagen var trolling, jerk och vertikalfiske. Där trolling och jerk var bäst för dagen.TACK samtliga för er medverkan och jag hoppas vi syns på en tävling på anten innan semestern!!





/Stefan Kjellén och Jocke Andersson

3 kommentarer:

  1. Ber om ursäkt för det usla resultatet. Mycket besviken. Men ett stort tack till Kjellen o Erska för ett mycket trevligt initiativ. Nästa gång är pengarna mina!

    SvaraRadera
  2. Nästa gång får vi skicka a-laget..

    SvaraRadera
  3. Du har rätt Henke, nästa gång e jag med!

    SvaraRadera