söndag 11 maj 2014

Årsbästa!

I morse pös jag och Egon ut för att trolla efter köldstel gädda. Har kört några helger i rad nu, men det har varit minst sagt trögt. Det enda vatten som är öppet ännu är älven, och idag var det 3 grader i vattnet, dock en förbättring på 1,5 grad sedan förra helgen.

Egon inlede med att slå sitt personbästa med en mindre Westinare. Då var hans dag räddad, han var lite moloken efter 1,5 timme utan fisk.. Jag var dock inte speciellt nöjd efter 15 timmar med en högsta vikt på 2,5 kg hittills i år.

Det fick bli dragbyte igen, har försökt köra mindre ettriga drag då gäddorna nästan är så stela att de inte kan röra sig, det fick bli min favorit wobbler, den är dock hetsig i jämförelse med de andra, Westin jätte Gäddfärg. Det dröjde inte länge innan spöet böjde sig. Det blev dock ingen vidare kamp, utan den kom ganska snabbt in till båten, men den var stor. Egon pratade både på in- och utandning, samtidigt som han fick fram håven.

Det var en mycket romstinn tjej på 9,7kg och 105 cm.


Egon skötte sig alldeles utmärkt som hantlangare och fotograf! Vi tar nya tag nästa helg, då kanske isarna har släppt på några andra vatten.

Skitfiske på er!

4 kommentarer:

  1. Riktigt fin, Team Kvibacke blir att räkna med i år... Kanske dags för Egon att vara med i ligan så mycket som han fiskar

    SvaraRadera
  2. Strålande! Bara att gratulera. Men känn dig inte säker på segern det är långt kvar på året.

    SvaraRadera
  3. Grattis Kvibbe!! Du är den bästa fiskaren jag känner!! Vore kul o få följa med dig ut o dra lärdom av alla dina kunskaper. Snart spräcker du den magiska gränsen....keep up the good work!!

    SvaraRadera
  4. Ironi kostymen klär dej Martin.

    SvaraRadera