tisdag 6 juni 2017

ÅLAND 1/6-4/6

Nu var det äntligen dax!!!!

Dagen var kommen då vi skulle dra till Åland på 3 dagars gäddfiske.

Henke hämtade upp mig tidigt torsdag morgon och vi styrde bilen mot Arlanda för att hämta Kvibbe. 

När vi plockat upp Daniel styrde vi kosan mot Grisslehamn för att ta färjan över till Eckerö. På Åland tog guiden emot oss och körde oss till stugan på Geta på norra Åland.

Fredag och det är dax för fiske! Guiden hämtar oss 09:00 och vi möts av en kraftig nordanvind på 15-20 m/s. 
Blir till att hitta lite lugnare platser att fiska på. Fast det nappar ganska bra i blåsten. Totalt landar vi 29 gäddor på fredagen och Kvibbe drar den största på 4,8kg.  Lördagen är betydligt lugnare och vinden har vänt till sydlig. Vi kan prova lite nya platser och även idag var gäddorna på hugget. Otroligt nog landas 29 gäddor även under lördagen men ingen över 3kg. Gäddorna var något försiktiga för vi hade säkert lika många hugg till.

 Fredag och lördag hade vi guiden med oss i sin lite större båt. Under söndagen fiskar vi själva i en liten plastbåt som vi lånat av guiden.
 Mulet och lagom vind gör att vi tror på mycket fisk denna dag. Vi provar lite nya ställen som guiden tipsat om men det är väldigt trögt. Det är först på slutet av dagen som vi hittar fisken. Utanför en djupvass i pålandsvinden drar vi 6st och bommar flera. Kvibbe avslutar resan med att ta en riktigt fin fisk på 7,16kg och 107,5cm. Kvibbe tar resans största fiskar på 7,16-4,8-4,0kg. Annars ingen storlek att skryta med. Totalt landar vi ca 70 gäddor.
En riktigt häftig upplevelse som jag varmt kan rekommendera.
Vi ses igen Åland!

3 kommentarer:

  1. Låter nästan för intensivt! Då har ni "Gäddaxel" eller liknande nu! Hälsningar från en avundsjuk gubbe.

    SvaraRadera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera