onsdag 11 september 2013

Gästspel i Viaredssjön



Så var det då äntligen dax för årets brödraresa, Tompa som var ansvarig hade valt ut Viaredssjön i Sjömarken/Sandared som intressant sjö.
Strax efter 7 gled vi ut på en nästan spegelblank sjö, Tompa hade fått veta att det inte fanns lika mycket Gös i sjön som i Mjörn men att medelvikten var mycket bra.
Enda Gösen från Viared

Vi hittade genast ekon att fiska på och när det inte nappade där så hittade vi fisk på många ställen i sjön, MEN vi hade bara följare och några ytterst försiktiga nafs.
Vi provade med allt, mörka, ljusa färger, split, paddel tail, doftmedel mm, mm men inget hjälpte.

När klockan blev 17 och vi fortfarande inte hade ngn fisk i båten var mitt tålamod sedan länge slut, då drog brossan dagens enda fisk.

Halv åtta gav vi upp och kände att vi inte kunde lägga en dag till i denna sjö, vi hade ju inte fått ngn feedback från Gösen var dom jagade eller vilket bete dom gillade.


Otroliga villor vid strandkanten i Sandared

Underbart väder o djup koncentration


Dag två så valde vi Mjörn i stället trots den annonserade blåsten.
Sjön var som en spegel när vi vid 6 tiden gled ut från piren och det började bra, Tompa drog två mindre Gösar på första stoppet.
Sen kom vinden, Ostanvinden och det blev mycket svårt att fiska, vi sökte lä men det verkade som om det inte gick att finna denna dag (i alla fall där det fanns fisk).
Efter hårt kämpande och gassande i solen så slutade vi fiska vid 19 tiden då hade bror fått upp 8 Gösar o jag fått 2 plus en gädda på 3,7 kg som blev resans största fisk :(

Vi var mycket besvikna efter dessa två heldagar på sjön.......
Det var välldigt mycket fisk som bara gick upp o tittade på betet även denna dag.

Ytterligare en Gös som bara bevakar betet för att sedan gå ner på botten igen.

Kapten



Napp direkt i Mjörn



Vackert höstväder över MjörnS

Jag vill tacka bror för två mycket trevliga dagar på sjön och väder o vind kan man ju inte göra så mycket åt..








3 kommentarer:

  1. Tack själv broder! Nu är jag trött på smågösen, dags att ta ett nytt steg i fisket. Hitta dom stora! Inväntar det nya lodet sen tar vi dom!
    Längtar redan till näst års resa.

    SvaraRadera
  2. Kanske behöver ni bli sporrade av ett brödrapar till?? Föreslår fiske i Årjäng nästa resa med två övernattningar i Bertils stuga. Hade väl varit något/M Oscar

    SvaraRadera
  3. Jag tycker det hade varit fantastiskt kul, jag hoppas att du blir en drivande kraft för att detta ska bli verklighet

    SvaraRadera