torsdag 10 september 2009

Artikel från AT 4/9-09


SENIORVINNARE.

Fiskeligan är avgjord, Johan Gustafssons präktiga gös ger honom segern bland seniorerna. Efter flera års uppehåll har AT och Alingsås sportfiskeförening återupptagit fiskeligan, för att uppmuntra till fiske i sjöar och vattendrag i våra trakter. Regeln är att fisken ska vara fångad med handredskap i Alingsås, Herrljunga, Vårgårda eller Lerums kommuner.20 personer har tagit chansen att rapportera in sina fångster sedan starten i mitten av maj, en del av dem flera gånger. Den 31 augusti avslutades årets tävling och vi har nu två vinnare, räknat i procent av Sportfiskarnas storfiskar.
JOHAN GUSTAFSSON, från Alingsås, tävlar i seniorklassen. Han fångade en gös på 5 740 gram i Anten den 13 juni, men har väntat till senaste veckan med att rapportera in den.
Gränsen för storfisk är 6 kilo när det gäller gös. Johans fisk når upp till 96 procent och ger en klar seger bland seniorerna.
Johan vinner en sport- och fiskejacka från Matterhorn. Företagets ägare Leif Johansson sponsrar dessa vinster, meddelar sportfiskeföreningens Kjell Åkerman glatt.Förutom de båda förstapriserna har AT lottat ut några priser bland övriga deltagare. Alingsås sportfiskeförening bjuder på tre fiskekort i Mjörn, medan Jakt & Fiskekompaniet i Alingsås bidrar med sex drag eller liknande till lika många juniorer.Om allt går enligt planerna återkommer fiskeligan nästa år.

Läs mer:Namnen på samtliga vinnareTidigare artiklar om fiskeliganTABELLEN MED DEN FULLSTÄNDIGA SLUTSTÄLLNINGEN FINNS I MÅNDAGENS PAPPERSTIDNING.

I söndags – efter fiskeligans slut – fångade Paul Johansson Flodström en 11-kilos gädda i Anten. Se den på Favoritbilder.

3 kommentarer:

  1. Inget att snackaom detta är du verkligen värd efter alla dom timmar du lagt på fiske i år.
    OTROLIGT!!!!!!

    SvaraRadera
  2. Det gäller att välja rätt tillfällen och fiska med kvalite när man väl kommer ut på sjön.

    SvaraRadera
  3. Och ha schysta kompisar som släpper iväg sina egna storfiskar för att hjälpa de som behöver hjälp!

    SvaraRadera