söndag 5 juni 2011

Äntligen lossnade det!

Var ute och fiskade med min ständige fiskekamrat David från Jokkmokk i helgen, det var 3:e gången på 3 år vi fiskade.. Då det är lite vatten i alla magasin så åkte vi och rekade lite på fredagen, vi började vid kraftverket i Parki. Det var oerhört lite vatten men vi var tvungna att testa då det var där jag drog 6,6 kilosen förra året. 2,5 timmar senare hade vi landat 8 gäddor och 10 abborrar samt en liten öring..

Min största gädda vägde 5,4 kg och var endast 80 cm lång! David största vägde 4,3 kg. Resterande var inga cykelstyren heller utan vägde mellan 2-3,5 kg.




På lördag tänkte vi ta med båten, vilket vi gjorde, dock så hade vi glömt att titta på vädret kvällen innan. När vi hade sjösatt båten så blåste det ca 15 sekundmeter samtidigt som det ösregnade så vi vände efter 5 minuter. David hade inga åror i båten samt att vi hade missat flytvästarna..

Men vi gjorde ett tappert försök att kasta lite från land, dock så var det grymt svårt att få ut 50g dragen i vattnet. Sista halvimmen sprack dock himlen upp och det mojnade något. Det var mycket trögt men David lyckades få upp en kanonfin öring på 4,4 kg. Totalt fick vi upp 3 gäddor, 8 abbisar och 1 öring den dagen.


1 kommentar:

  1. Grattis till att bo vid självfiskande vatten. Jag fattar inte hur din polare kunde låta dig bli fotad med hans gädda........

    SvaraRadera