onsdag 29 april 2015

Nu är även Egon på g..

Idag fick Egon vara med och göra premiär i det öppna vattnet. Han lyckades vinna över mej idag igen.. Jag körde ett bompass idag, medans Egon drog en gädda på 2,06 kg samt en abborre på 400 gram så nu är han med i tävlingen på riktigt.



På fredag kör vi igen.. Notera isflaket bakom Egon, 2,1 grader i vattnet..

Skitfiske på Er!

tisdag 28 april 2015

Det lovades en fm med svag vind,så jag bestämde mig för en fisketur.Ville prova en abborrvobbler som enl.fiskekompaniet skulle vara superb.Den var inte helt abborrsäker,man kunde även få gädda och gös på den.Startade trolling utanför piren.Efter tio min. napp och upp kom en abborre på 4 hg.Vilket drag!Efter ytterligare en kvart napp igen.Kände att det var tyngre som satt på kroken.det var en gädda på 3,2kg.Vilket drag.Nu var det bara gösen som fattades,så jag körde på på ett tag till.Men trots försök med andra drag också,så blev det inget mer idag.Men jag måste ändå säga att dom vet vad dragen går för som säljs i affären på Drottninggatan.            Skitfiske på er!

Nu har vi öppet vatten i norr..

Äntligen, det har dröjt länge, men nu har vi öppet vatten även i Boden. Körde ett kort pass idag, och efter bara 15 min så högg denna gädda. Den var kopiöst tjock och fin.

Den vägde 6,6 kg och var på pricken 100 cm.



Nu blir det att nöta innan leken är förbi!

Egon och jag drar ut redan i morgon eftermiddag.

Skitfiske på er!

söndag 19 april 2015

Årets första

Fiskesuget var för stort så jag tog med mig barnen till Säveån för att se om gäddorna var på hugget. Barnen valde ett gummibete som såg fint ut och sedan var det dags att fiska. Inget hände och jag var på väg att ge upp. Plötsligt hugger det och jag får ropa på barnen som är en bit bort och leker. Fisken landas och vägs till 4,5kg, nytt å rekord!! Barnen mycket nöjda och vi fortsätter fiska och lyckas landa en 3 kilos och en mindre.
FOTO: Thea B