torsdag 25 oktober 2012

Ingen sport eller det finns i allafall genvägar

Dåligt med napp i Ornungasjön trots en halvdag i lugnt och fint väder. Nästas dag Säsjön för att eventuellt pimpla abborre - men båten var redan upptagen på land. Besviken men det finns lösningar på allt. Åkte till en hemlig damm och drog, med ägarens tillåtelse, upp 5 fina regnbågar på ca 1 kg. Behöll en och släppte tillbaka resten.

Kanske sista höstfisket, man vet aldrig!

söndag 14 oktober 2012

Det var bättre förr!

Hittade denna notis från år 1971 i Vårgårda komuns jubileumsbok, som kom ut 2002.  Kanske var det bättre förr eller var man skickliga fiskare?

fredag 12 oktober 2012

Heldag på Mjörn

Strålande solsken, nästan vindsstilla, trevligt sällskap av Allan och kaffe i termosen - vad kan man mer begära? Möjligen lite fiskelycka. I 7 timmar försökte vi hitta nappvilliga fiskar men det var svårt. (En liten orsak kan vara ekolodsproblem, fungerade bara ibland,) Vi fokuserade på bottenfiske med jigg och dropshot, varierat med lite andra alternativ. I det längsta bara en fisk som släppte innan Allan hann se var det var för sort. Troligen gädda, (stor enligt brorsan!!) - f.ö bara några småryck. På hemväg körde vi trolling och jag lyckade landa en gädda på 1,8kg. 
Inser att det är lika svårt i Mjörn som Ornungasjön, får nog försöka där nån gång mer i höst!

söndag 7 oktober 2012

Jerk på Mjörn

På lördagen drog jag o Andreas ut på Mjörn för lite jerkfiske. Blev en ganska blåsig tur med få napp. Vi  lyckades endast landa 2 mindre gäddor och tappade 4.
Bara att ta nya tag.
Skit fiske!

lördag 6 oktober 2012

Höstfiske i Ornungasjön.

Kl. 09,30 bar det iväg till Ornungasjön för ett par timmars sjön avkopplingsfiske i underbart solsken med hopp om att Mr. gammelgädda skulle vara i hugget. När jag väl kom ut till sjön blåste det halv storm (upplevde jag de som i alla fall). Jag hade lånat svåger Mattias elmotor. Med den fick jag köra sick sack för att hålla kursen intill de olika vassarna jag besökte. Det verkade stendött, inget napp alls den första timmen.  Först efter 1,5 timme fick jag en gädda på dryga kilot. Sen fortsatte jag att pröva lite svirvling efter båten i motvinden med elmotorn. Det var ingen större lycka. Både med fisket och påfrestningen av motorn. När jag stannade till och kastade istället fick jag en till på 1,5 kilo. Det gick stadigt uppåt i vikt, men förtfarande inte den klass jag förväntade mig att bärga i dag. Efter att ha korsat sjön rätt över till andra sidan så kom det stora rycket. En bjässe satt på draget. Betydligt större än de andra jag fått. Glad i hågen körde jag hemmåt med de sista krafterna som elmotorn hade att erbjuda, fick ta årorna till hjälp den sista biten. Kunde knappt bärja mig vad vågen skulle visa. När jag till sliút kom in till land tog jag fram vågen som jag glömde i bilen och började väga. Som sagt den första och andra vägde ju 1-1,5kilo. Jag satte kroken i mun på den sista och vågen visade otroliga 2,7 kilo!!! Jag som trodde att den skulle väga betydlig mer:( Den som såg så stor ut. Ja,ja  men vikten gick ju stadigt uppåt i alla fall.