måndag 28 maj 2012

Premiär för Gäddfisket 2012!

I lördags så drog jag och min fiskebroder David upp till J-mokk för att se om gäddorna hade vaknat till liv. De hade de kanske inte gjort då det fortfarande var is i pölen vi fiskade i. Dock så fick vi 2 gäddor, varav min vägde 4,3 kg.

Vi skall försöka göra ett nytt försök till helgen, dock så är det 17 mil enkel väg dit..


torsdag 24 maj 2012

Intresse för Havsfisketur från Lysekil?

Hej Grabbar!

Söndagen den 3.e juni har vårt företag bokat upp en tur på havet med båten Oberon, vi löper ut kl. 08.00 och är ute till ca 13.00. Vi kommer fiska havets läckerheter Torsk,Sej ev makrill m.m. Kostnaden är ca 750kr + ca 100kr för utrustning (om man inte har egen)!

Hör gärna av er till mig på tfn 0702-533878 om det finns intresse, dock gärna så fort som möjligt då det finns begränsat antal platser (12st)!

Mvh Ola

måndag 21 maj 2012

Första sommarfisket


Igår kväll nyttjade jag o Robban det fina vädret och tog en sväng på Anten, tyvärr så blev det lite blåsigt men ändå varmt o skönt.
Nackdelen är att det blir svårare att navigera båten med elmotorn då.
Jag lyckades lura några abborrar med en topp på ca 600g och en "fet" gädda på dryga två kilo.
Robban satsade på att vara social i stället och drack upp mitt kaffe och tuggade i sig alla mina jordnötter.........



Premiär 2012!

Igår var jag och min granne Daniel nere i Luleå älven och fiskade öring. Vädrets makter var inte riktigt med oss men det kändes ok då jag hade turen på min sida och drog upp denna öring på 4,2 kg och 79 cm.



Nästa helg skall jag gå på gäddfisket..

måndag 14 maj 2012


I går morse for brorsan Gunnar och jag ut på Mjörn för att meta abborre.Strålande solsken och i stort sett vindstilla.Vi landade tjugo abborrar och jag fick årets första gädda på 2kg.
Nu är jag med i racet!

Ny bild på alla deltagare

 

Då var den klar, den nya profilbilden på startsidan som så många önskat.

Det gick inte som en dans, var lite ringrostig eftersom det var 3 år sedan jag gjorde den förra.....

Jag hoppas att dom flesta är nöjda med sina bilder även om jag förstår att inte alla är det, synpunkter förväntas..

lördag 12 maj 2012

Kl.1700 i onsdags startade Tomas båtmotorn och vi tog sikte på grundet öster om Risö.Efter att det regnat under dagen höll nu upp,men molnen hängde lågt över oss.Svag sv.vind.Vi agnade med pigg nors ,som vi hade med oss i hinken.Det dröjde inte länge förrän Tomas hade landat första borren.Oj,vad abborren var på jakt.Tomas hade två spö och ibland nappade det samtidigt.Jag hade fullt upp med mitt metspö.Efter ca en timma hade vi hade vi tjugo fina borringar i båten.Nästan lika många släppte vi tillbaka igen.Jag hade inte lust att rensa fisk halva natten.Flera vägde mellan 5-8hg.Vi åkte även till Gullbringan och Skårgrundet utan resultat,så vi återvände till Risögrundet och avslutade med att dra upp några till.Efter flera försök fick Tomas chans att dricka kaffet.Vi åkte sedan hem mycket nöjda med premiärturen.

Båt test


Idag var vi hos Tompa för att hämta den nyrenoverade båten, bra hjälp fick vi med att lägga den på kärran.
Om det visar sig att lagningarna håller så blir detta en mycket fin båt.
Förhoppningsvis blir det testkörning i eftermiddag/kväll.

söndag 6 maj 2012

Duger dessa fula fiskar? I såfall får någon lägga in bilden, om den får plats... Några storfiskare tar ju upp nästan hela utrymmet!
Rolf

10 000



Nu har vi nått 10 000 gränsen, kul att det finns folk som läser vår blogg.
Tänk på det när ni skriver era inlägg.
Bättre med ett dåligt inlägg än inget alls.

fredag 4 maj 2012

Fråga

Ska inte de nya deltagarnas fula nunor också synas på startsidan så man verkligen vet vilka man har att straffa i år??

Om gäddlek


Hej  , mera om gäddlek. Var på Ornungasjön idag em och drog upp 3 magra gäddor, den största på 1,9kg. Hade definitivt lekt, Men gäddorna leker ju i omgångar, som framgår av detta klipp, om ni orkar läsa! (Fick också en liten aborre och en mört på mask, så nu börjar snart metesäsongen)
    Gäddorna leker i perioder från när isarna blir landlösa i mitten av mars fram till slutet av maj. Först leker de små Isgäddorna när isen börjar släppa inne vid land. Sedan leker de lite större Lövgäddorna när björklöven blir stora som musöron. Slutligen leker de Stora Gäddorna, Blomstergäddorna mellan vitsippornas blomning och när gullvivorna slår ut. Det innebär att de riktigt små, förstagångslekande Isgäddorna börjar leka i mars när vattentemperaturen bara är +2 - +4 gr.C inne i vikarna. Lövgäddornas lek sker ofta vid +5 - +8 gr.C och de riktigt stora Gäddorna, Blomstergäddorna leker ofta från mitten till slutet av maj när vattentemperaturen är +9 - +12 gr.C.

    Leken äger rum på mycket grunt vatten ofta på översvämmade ängar av starrgräs eller nervissnad fjolårssäv längst in i lekvikarna. Gäddorna använder samma lekplats år efter år. Först kommer de små hannarna in på lekplatsen. Sedan kommer de större honorna. Under själva lektiden är Gäddorna helt koncentrerade på varandra och själva leken. De äter inte och är i det närmaste omedvetna om faror i omgivningen.
    Ordet blomstergädda läste jag för övrigt om i min farfarfars dagbok från slutet av 1800-talet och nu fick jag förklaring till begreppet.

    Rolf

torsdag 3 maj 2012

Lite info från ASFF:s hemsida.....

2012-05-01 18:44, Regeländringar Mjörn


Mjörns Fiskevårdsområdesförening hade årsstämma tisdagen den 24 april. Stämman beslutade att sjöns fisketillsyningsmän får dela ut kontrollavgift på plats till den/de fiskare som bryter mot fiskvårdsområdets regler. Avgiften är 10% av prisbasbeloppet och är för närvarande 4400 kr och skall betalas inom 8 dagar. Kontrollavgift utdelas för alla regelbrott förutom fiske utan gällande fiskekort. Fiskar man utan fiskekort gäller polisanmälan och straffet kan då uppgå till över 10 000 kr i dagsböter.



Vi rapporterade tidigare om ett maximimått på 70cm på gös, denna regel gäller först from 2013 och INTE för 2012! Vi ber om ursäkt för eventuell skapad förvirring. Men varför inte föregå med gott exempel och tillämpa den redan i år?



Mvh Ola
Ingen Gäddlek i Ornungasjön än!!

Pratade med Janne Arnason från Tools i Vårgårda och han hade fiskat i Ornunga i helgen. De hade fått 11 gäddor men nästan alla var fulla med rom...