söndag 29 april 2012

ANTEN

Jag och Martin kompade ut några timmar tidigare i torsdags och drog till Anten för lite jerk fiske.
Blåsten tilltog och gjorde att vi inte kunde välja fritt bland alla hotspots! Jag lyckades lura tre mindre gäddor på mina tailbeten medan Martin drog dagens största och enda på 3kg.

Äntligen!

Äntligen - kom jag ut på fiske en tidig morgon! (Tack till min fru som omedvetet väckte mig med lite oväsen kl. 05.30. Var vid Ornungasjön 06.00.

Äntligen - skapligt väder. Först soligt och kav lugnt - sedan ökande vind och lite molnigt - sedan mer sol och lite värme.

Äntligen - nappade gäddan. Har varit ute några gånger utan ett napp. Nu nappade två ganska lektrötta gäddor på trolling, med ganska korta mellanrum. Den första på 2,0kg och nästa på 2,2kg. Både på Westins brungul wobbler.  I stort sett ingen kamp, tyvärr!



Sedan inte ett napp, trots totalt 4,5 tim fiske, med avbrott för en värmande fikapaus på Svenäset. Känns som våren kommit. På väg dit såg jag en tjäderhöna i vägdiket, så jag var tvungen att vända och fick ett par kort. På sjön simmade storlommen som vanligt och gäss och fiskemåsar förde oväsen.

Rolf


Levande bete



Jag har närmare 200 små abborrar hemma just nu, vill ni ha så hör av er.

tisdag 24 april 2012

Betesfisk


I går när jag och Olle vittjade mörtstugan i tron om att den skulle vara full av grodor (som den varit dom två senaste gångerna) så blev vi glatt överraskade.
I buren fanns 53 st abborrar i storleken 7-10 cm, perfekt deadbait som nu ligger i frysen o väntar på nya fiskeäventyr.


söndag 22 april 2012

Missa inte detta tillfälle



Antenfiske



I dag gjorde jag en utflykt till Långaredstrakten, kände att jag behövde fila en del på mitt vertikalfiske.
Slutsatsen efter detta pass är att jag behöver fila välldigt mycket på mitt vertikalfiske.
3 gäddsnipor och en hygglig abborre var dagens magra resultat.


En pigg Antenborre på 520g
Jaha, då var även min gäddpremiär avklarad. Länge trodde jag att gäddorna skulle skita i just mitt drag i dag. Efter ett antal försök i både Ljuskadammen och ett flertal ställen i Säveån skulle jag bara testa ett ställe till. Det ställe i ån som jag hade napp på för 15 år sedan, men som lyckades smita med drag och allt. Det skulle visa sig vara ett riktigt lyckokast. Redan på första så fastnade denna charmör. Jag visste det hela tiden att den gått och väntat på mig i alla dessa år. Tyvärr så hade den tydligen fastat för vågen stannade bara på 2.1kg. Men bättre det än ingenting.

Ola i Vangklev



Gäddpremiär med mersmak!

For igår till svärfar för att hjälpa honom på gården men passade även på att slänga med utrustningen ifall vi skulle hinna ta några kast....... inget jag ångrar!



Vi åkte ner till Nossan mitt på dan och ganska snart hade jag landat en lite rackare (ca 1kg). Efter en halvtimma skulle dock smilbanden dock åka upp lite till för uppe på strandbrinken kunde jag se en skapligt stor skugga följa efter wobbler och sluka den i ett nafs.......





Efter en 5 minuterskamp och svår landning kunde jag tillslut lyfta upp en fin 4 kg´s madame!



Min fina 4kg´s gädda tagen på favoriten Yozuri!


Hur gick det då för svärvar?

Jodå han slog oxå nytt PB men åt helt fel håll..........



Svärfars enastående bedrift!


Idag blir det till att sjösätta Titanic rekordtidigt på säsongen, normalt för mig brukar vara början Juni......


//Ola


Ammenäs 2012


Så har då jobbets stora öringtävling avgjorts. Helgen 13-15 April for 12 fisketokiga vänner till våran pärla i Ammenäs och tävlingen gick av stapeln kl.13.00 på fredagen!

En ganska bra dag kunde vid 9-tiden summeras med 12 fångade öringar med en topp på 49cm. Själv hade jag mycket trögt fiske med en landad på 38cm och 1 tappad....


Roberts 49cm!


Efter en alltför kort natts sömn bar det ut åter på lördagen med mycket intensivt fiskande, det rapporterades om fångster från alla håll men mitt oflyt (okunskap) höll i sig och inte en enda fångad firre på hela dagen..... Vassast denna dag var våran polack Olek som tog en fin 53cm´s!




Lördagen fångades det 23 öringar och han hade nu tagit över ledningen från Robert, frågan var om detta skulle hålla sig över söndagen eller skulle mästaren (jag) hitta rätt tillslut?



Ånyo en tidig morgon och jag var lätt desperat!!!!


söndagen gav även den mycket fisk men för mig var detta en mycket dålig helg..... blev iallafall tillslut en öring på 42cm men jag har aldrig haft så dåligt fiske denna prestigfyllda helg som i år!


Summering denna helg blev iallafall 60 fångade öringar med en topp på 53cm. vinnare blev Olek!







söndag 15 april 2012

Resultat fisketävling i Anten


Totalt var vi 22st personer som deltog under tävlingen, fördelat på 9båtar. Riktigt kul att såpass hade möjligt att delta trots otaliga återbud! Vädret var helt fantastiskt med solsken och endast lite krusningar på vattnet. Vattentemperaturen var 4,6 - 5,2 C.

Uppstart skedde vid gräfsnäs båtbryggor vid 07.00. De flesta båtar upplevde att det var ett trögt fiske under förmiddagen med några få undantag. Andreas Nordberg och Johan Andersson lyckades få ett par fina gäddor under f.m, där den största vägde 4,82kg. Även Mikael Granath och co hade 2st gäddor på 3,50kg och 3,80kg. Vi hade tidigare bestämt för ett break kl.12.00 vid slottsruinen för att kolla av hur det gick för samtliga men också för äta något varmt. Alla gick i land förutom Nordberg & Andersson samt Andreas Bätz och co. Breaket var frivilligt men dessa båtar kände kanske att pressen var hög och att de behövde varje minut till fiske.



Lag 2 med Tomas Brunnegård och Martin Oskarsson hade bara möjlighet att delta halvdag för sina fruar och fick mycket riktigt återvända hem till Alingsås med svansen mellan benen. Tydligen luktade Brunnegård rejält i båten. Kanske gjorde denna stank att Oskarsson bara lyckades med 3st små styren. Oskarsson hävdade dock bestämt att det var flera fina som missades vid båtkanten som hade satt prägel på tävlingen. Kanske vid nästa tävling så har ni möjlighet att vara med heldag. Men för guds skull se till att fråga redan nu:-)



Mitt lag hade också en väldigt tung fm med endast 76gram upptagen gädda innan lunch. Vår lagkapten Tommie Hellman som hade visat vägen var också tvungen att avvika tidigare p.g.a planering av sitt egna bröllop, vilket ändå är en godkänd frånvaro.



Under eftermiddagen så lossnar det iaf rejält för min båt. Jag drar 6st gäddor med en topp på 5,14kg, vilket sedan visar sig var en vinnarfisk. Alla gäddor tagna på samma sjunkande jerkbait.



Jag har ingen exakt fångstrapportering från alla lag. Så nedan följer det jag vet och som är värt att nämna;



Lag 1 Andreas Nordberg & Johan Andersson. En totalvikt med 16kg med flera fina gäddor. Toppfisk 4,82kg



Lag 2 Tomas Brunnegård & Martin Oskarsson. 3stgäddor med toppfisk på 1,5kg.

Lag 3 Andreas Bätz, Martin Möller och Thomas Ericsson. Vinnare av totalvikt med ca 21kg, IMPONERANDE! Dessa vinner 1100kr i prispengar och diverse sponsorpriser från Manpower AB & Experis i Trollhättan.



Lag 4 Stefan Kjellén, Jocke Andersson , Tommie Hellman. En totalvikt med 11kg och Vinnare av största gädda på 5,14kg. Dessa vinner 1100kr i prispengar.



Lag 5 Zoltan och Fredrik Tärby. Totalt 5-6gäddor, har tyvärr inte någon totalvikt. Toppfiske med ca 3kg.



Lag 6 Zaid och Johny. Uppgift saknas helt.



Lag 7 Mikael Granath, Martin & Rikard Johansson.

Lag 8 Torbjörn, Fritzell och Roger Svensson. Uppgift saknas men ingen fångst värd att nämna.



Lag 9 Daniel Olmås & Emil Linder. Toppfisk på 4kg, har ingen totalvikt.



De metoderna som används under dagen var trolling, jerk och vertikalfiske. Där trolling och jerk var bäst för dagen.TACK samtliga för er medverkan och jag hoppas vi syns på en tävling på anten innan semestern!!





/Stefan Kjellén och Jocke Andersson

onsdag 11 april 2012

TÄVLING

På lördag ska jag och Martin försvara våra färger under en gäddfisketävling på Anten. Är ca 20st anmälda och S Kjellen är ansvarig, läs mer på deras blogg.
Vi hoppas på gott väder och huggvilliga gäddor.
Jag är grymt sugen!
Skitfiske på er!

måndag 9 april 2012

Nytt pers i ån

Blev en timmas jerk i ån idag. Resultatet klart godkänt. Landade ganska omgående en snipa sedan en på 2,9kg. Tappade även en gädda i 3 kilosklassen. Sista hugget lite tyngre, nytt årsbästa och nytt å rekord! 4010g.


The Champ

måndag 2 april 2012

Jerk i Mjörn


Körde ett kvällspass med Roger o bror i går, blåste mycket var svinkallt o gick skit

söndag 1 april 2012

Premiär som gav mersmak.....

Så var då premiären avklarad!

Med bästa förutsättningar om än lite blåsigt var vi framme vid Ammenäs vid 10-tiden. Efter frukostintag bar det ivrigt ner till havet.... Första fisken var i hamn vid 11-tiden, jag fick 1 mindre öring och snart var huggperioden igång!

Efter några bomhugg fick Daniel oxå en liten medans en arbetskamrat som oxå kommit dit hamnade i rena huggorgien (mer om honom på slutet). Jag och Daniel fiskade vidare och efter några fler (tyvärr) missade hugg samt tappade öringar (Daniel tappade en fin precis innan landning) satte vi oss och intog lunch!


På plats igen bytte jag några ord med en annan fiskare som berättade att han börjat fiska vid 6-tiden på en annan plats utan framgång och hade "bara" varit i Ammenäs i 1 timma (våran lunchtid), Fångsten hade visade upp var imponerande (4 godkända öringar)!


Detta gav mersmak och vi fiskade oss vidare. efter en första trög timma lossnade det oxå för mig o Daniel, då vi snart fick 4 var till!!!


Klart bäst var dock Daniel som fick 3 godkända av dessa, själv blev det dessvärre bara smått denna gången!


Snart en ny tur........



En av Daniels godkända


Å så sist då min mycket lyckosamme arbetskamrat.......

Denna gosse hade på 2 säsonger i Ammenäs inte lyckats få 1 enda öring, vad brukar man säga...... ketchupeffekt!!!!

Hans makalösa huggorgie idag slog mig lite med häpnad, han fick 12! öringar tappade ett gäng varav 3 var godkända!




Robert med dagens största, 53cm!