måndag 23 maj 2011

Ornunga 21/5

Plats: Ornungasjön
Tid : 7:30-11:30
Väder: Mest mulet och kraftig sidvind..
Med i båten: INGEN
Största fisk: Gädda på 3700 g
Fiskesätt: Jerk och ett spö med Nors driftande bakom båten
Kommentar: 7 hugg på jerken men bara 1 landad och två hugg på Norsen, bägge upp i båten där en 3,7 kg gädda bjöd upp till kamp på ul-utrustningen.
Det som får en att höja på ögonbrynen något var att när jag höll på att drilla den större gäddan så dyker det upp en gädda till, något/några kilo tyngre och lägger sig i stort sett jämsides med min gädda och ligger där i 10 sek och kollar läget innan den drar vidare.
Slutsatsen blir att jag fick fel gädda på kroken och att den andra kanske hade kunnat konkurera med brossans.

måndag 16 maj 2011

Årets premiär för LiaDavid

Då var årets första fisketur avklarad, och tyvärr blev det jag som inte fick något.

Var ute på ett ganska blåsigt och kallt Mjörn. Mina kompanjoner i båten drog varsin 1 kilos samt att Mikael H även fick en hyffsad gädda på 3 kilo.

Gott att ändå lufta spöt och utrustning. Får väl åka och köpa nya drag så jag inte går tomhänt nästa tur.

//David

torsdag 12 maj 2011

Oväder

Försökte fiska på Nors igår men efter 30 minuter så skrämde åskan upp mig på land.

Provade i kväll oxå med endast en tappad fisk som resultat, Norsfiske är inget för mig...

Är rätt så nöjd med kortet i alla fall.

tisdag 10 maj 2011

Ornungasjön i maj.



Lillebror Rolf och jag testade abborrarna i ornungasjön idag.Jag tog med mig lite nors hämtade brorsan i Ljur och och gled sedan ljudlöst ut på ornungasjön i Rolfs eka med elmotor.Har inte sommarfiskat i denna sjö förut.Vi stoppade ganska snart vid en risvase,där vi fick var sin fin abborre.Sedan var det lungt.Vi gled runt nästan hela sjön utan att hitta något fiskstim.Efter drygt fyra timmar åkte vi hem med fyra borrar(en gädda på dryga kilot fick stanna kvar).En underbar fm på sjön.Abborrarna hade nog ätit sig mätta igår.Jag blev ruskigt mätt i kväll på grillad mjörnabborre från igår.När vi fått i båten i Mjörn hoppas jag så småningom kunna redovisa något resultat i fiskeligan.

Lyxig Middag


Jag får tacka Brossan för den fina kvällsmaten i dag.
Vad sägs om grillad Mjörnabborre i pita bröd med persilja och gräddfil, eller folieinbakad med sweet chilli, dill, mycket smör, kryddor, tomat och rödlök, till detta åtnjöts folköl, det var otroligt gott.





Det är ju inte utan att man blir lite avis på fångstmannen.


Melker och Randis åt rent på faten när pappa var mätt.

Abborrmete



Igår efter jobbet drog jag ut på Mjörn för att meta abborre med nors. Abbisarna var verkligen i stöten vid favorit grynnan. Lyckades landa ca. 25st. 18 fick följa med hem till grillen. Mitt i allt metande ser jag en större fisk som vänder i ytan en bit bort. Snabbt upp med UL-spöt och iväg med den lilla jiggen. Några vevtag sen sitter den. Ganska lång drillning men den slutar lyckligt med en gädda på 5,8kg i båten. Underbar kväll på sjön!!!!

Nu ska jag hem till farsan och grilla abborre!

måndag 9 maj 2011

Avklarad gäddpremiär

Ett något försenat inlägg kommer här..... Kvällen innan jag for till Barcelona (30:e April) var jag en sväng hos Svärfar och fiskade i Nossan, På de 3 första kasten landade jag 2 gäddor där den största vägde 1,3kg. Något senare kom ännu en liten upp innan det dog ut! En helt ok premiär på en hotspot där andra familjemedlemmar i år landat 2 Abbisar på ca 1 kg och några gäddor närmare 3 kg....... Kan bli någon mer tur när tid finnes!

söndag 8 maj 2011

Yngst var bäst

Bjöd med mig Robban och Tove på lite mete med nors i dag.

Det var väl framförallt Abborre vi var ute efter och därför tacklade jag med light utrustning.
Jag hann fiska 30 min innan dom kom och då hade jag ett hugg.

Efter en stunds fiskande så ankrar vi upp på samma ställe som jag hade mitt tidigare napp på och det dröjer inte länge innan det nappar på Toves spö efter en hård och spännande drillning så får Pappa Robban äran att lyfta gäddmadamen i båten.



6,8 kg och 101 cm lång


Grattis Tove


(Jag avslutade med en snipa, Robban luktade)

måndag 2 maj 2011

Norsfiske.






Tomas hade fått nys om att det kokade av nors nere i Norsesund.Vid tiotiden söndag kväll var vi där och det var verkligen mycket nors.Bara att stå på bron och lyfta upp dom till hinken.I kväll drog vi ut på Mjörn för att få storfisk på dom små läckerheterna.Kraftig nordan och ganska kyligt tog inte ner våra förhoppningar.Tomas drog nästan genast en gädda och vi trodde att detta var rätt kväll.Sedan hände inte mycket mer på hela kvällen.Enda nappet jag hade var en fiskmås.Tomas fick sedan ytterligare en gädda.Premiären var avklarad, men vi var ganska besvikna och ser fram emot många sköna fisketurer på Mjörn i sommar

söndag 1 maj 2011

Jerk


Pressade fram en dryg timma till fiske i går men det kunde jag låtit bli, en gäddsnipa och orkanvindar var allt..