söndag 28 februari 2010

Grattis Pappa Martin

Grattis Martin som har blivit far till en arvtagare i fiskeligan, Robin ska hans namn bli.
Hurra Hurra Hurra Hurra.........

måndag 22 februari 2010

FUSK

Det förekommer fusk i årets tävling. Henke har anmält en gädda fångad från isen, det räknas väll inte?!

söndag 21 februari 2010

Söligt o kallt isfiske

Jag och Jonas äntrade isen vid 7:00 tiden i morses, med snö upp till knäna och 15 cm slask närmast isen så fick vi slita för att komma ut till våran point.
Redan när Jonas satte andra donet fick han napp på nedsläppet men trots ett kyligt och slugt agerande lyckades gäddan smita.
Förutsättningarna i dag gjorde att vi bara satte 5 angeldon och 4 spö.
Nästa napp var mitt och det var ett rejält hugg, med slirbromsen nästan i bott så gjorde gäddan rusning på rusning och det var knappt att jag kunde hålla kvar spöt i händerna.

Efter ca 10 minuters drillning så kom den fram till hålet och Jonas tog med van hand upp bytet.
Det visade sig vara nytt PB för mig, vågen stannade på 6,25 kg och gäddan var riktigt fet.
Jag trodde nog att vågen skulle visa mer men jag är helt klart nöjd, äntligen lite betalt för den tid man lagt ner i vinter.

Efter detta så blev det stendött och med värkande fötter (på grund av vatten i kängorna) så valde vi att packa ihop några timmar tidigare än beräknat.



fredag 19 februari 2010

Spökfiske med Kvibbe

Jag. Tompa och Kvibbe var ute och testade en relativt ny sjö för oss och jag tror inte att någon fiskar speciellt mycket i denna sjö.

Vi satte 6 spö och 12 angeldon och jag fick napp i första hålet när jag sänkte ner mörten, tyvärr blev jag så paff så jag lyckades inte få upp fisken på isen.


Nästa hugg var Kvibbes men det slutade med en stulen betesfisk.



(Kvibbe har blivit av med sin Mört)

Efter detta så hade jag en riktig huggperiod på mina hål 3 napp på 15 minuter där jag lyckades bärga två av dom, den jag tappade var nog av lite grövre kaliber för den gjorde några fina rusningar.


Efter detta så blev det lugnare, det dröjde nog en timme innan jag fick nästa fäll men när jag kom fram till hålet så var Björknan redan spottad.


Sen blev det stendött och vi passade på att dricka kaffe och tjöta lite, helt plötsligt så undrar Tompa var Kvibbes ena angeldon tagit vägen och Kvibbe rusar dit för att konstatera att donet är spårlöst borta.


(Lodning efter angeldon)


Han har alltså druckit kaffe och pratat i telefon medans han fått napp och fisken dragit ut 30 meter lina och slutligen dragit ner donet i hålet, jag har aldrig varit med om något liknande, sånt händer bara när Kvibbe är med.

Detta var dagens sista hugg och vi återvände till bilarna glada att ha en ny historia att berätta.

onsdag 10 februari 2010

mjörnfiske.


Svåra yttre förhållande rådde idag.Blåsigt.Snödrev i hålen.två dm snö och en dm slask på isen.Fel vald fiskeplats(utanför Lövekulle camping),men ändå fick Tomas och jag upp fyra abborrar och en gädda.

söndag 7 februari 2010

Katastrof fiske

Lördagens planerade fiske blev ett fiasko. Jag och brossan hade längtat efter denna dag som två småbarn. När vi äntrade mjörns is 07:00 blev det en svettig promenad. 30 cm snö gjorde det tungt att gå och ännu tyngre att dra pulkan med alla grejer, tur att vi inte gick mer än 300m.
Väl framme satte vi ut 10 angeldon med död mört. Sedan var det bara att vänta. Timmarna gick inte ett j...a napp på hela förmiddagen. Lite tröst fick vi i varsin pimplad abbis som fick följa med hem till stekpannan.
Jag tar nya tag på onsdag, blir nog en sväng till mjörn även då.

tisdag 2 februari 2010

Dålig rapportering!!

Gott nytt år fiskevänner!
Tycker att det rapporteras in dåligt på sidan när man varit ute och fiskat. Har hört från säkra källor att Henrik. B är ute på isen var och varannan dag med pimpelspö och angeldon.
Går fisket trögt Henke...?