söndag 23 augusti 2009

Gamla bettan startade!

Äntligen fick jag tummen ur att prova den gamla motorn jag fick. Allan och jag drog oss möra i startsnöret men tillslut startade hon efter att inte varit igång på ca. 20 år. Farsan ska höra med Göta marinservice i Edsås vad dom tar för att serva den. Jag hoppas att ni är villiga att lägga några hundringar var för att få den i körbart skick. Sedan är det bara att laga hålen i båten, och när det är klart kan vi sjösätta den i Anten.

lördag 22 augusti 2009

Ola faller för jerk

Enligt säkra källor ska Ola införskaffa ett antal jerkbaits. Han som varit så skeptisk till denna fiskemetod har nu alltså insett att det är grymt roligt och effektivt.

onsdag 19 augusti 2009

Blåsigt Jerkfiske på Anten

Jag och Kvibbe var mycket laddade när vi vid 15 hugget i går åkte till Anten för att fånga storgädda.
Lite eller ganska mycket av ivern försvann när vi lämnade Looviken och möttes av meterhöga vågor, det var precis vad Marianne klarade av.
På grund av vinden så kunde vi inte välja vilka platser vi ville fiska på utan fick hålla till där det var någorlunda lä.
Resultatet blev väl hyggligt, 9 gäddor där Kvibbe som avskedspresent (åkte hem idag) fick ta 7 av dom, tyvärr så vägde den största bara 2,25 kg.
Sjön är mycket rolig att fiska i tack vare det klara vattnet och att det faktiskt nappar en del..

söndag 16 augusti 2009

Kampen mellan Jerk & Spinn...


Tidigt Lördag morgon startade jag och kompis på Mjörn. Efter transport till favvo stället dröjde det inte länge förrän Daniel tog den första (1,25kg). Efter någon minut var kampen utjämnad (1kg).... Några minuter senare tog Jerkande Daniel ånyo ledningen med en under kilot. Detta visade senare bli vinnarfisken då jag missade två krokningar & Daniel missade 1....

torsdag 13 augusti 2009

Mörtmete


Tidigt på onsdagsmorgon gav jag mig ut på Mjörn för att försöka locka någon gädda till hugg på mina mörtar. Det blåste endel så jag sökte skydd vid Bokö. Det dröjde inte så länge innan flötet försvann, jag väntar några sekunder innan jag gör mothugg, den sitter. Kännar att det inte är någon jättefisk, när den kommer fram till båten ser jag att det är en gös. Håvningen sitter perfekt och jag väger den till 3100g. Min första gös på länge för följa med hem till middagsbordet. Det blev även några abbisar på jigg.

söndag 9 augusti 2009

Tre nya årsbästa





Jag o kvibbe spenderade Torsdagen och Söndagsmorgon o förmiddag på Ornunga.
Torsdagen gav mycket fint väder och ingen vind, vilket resulterade i ett fåtal napp och en gädda i båten, men inte vilken gädda som helst utan ett nytt årsbästa för Kvibbe 1,5 kg, grattis grabben...
På Söndagen så la vi i båten vid sex hugget och nu tyckets väderförhållandena mycket bättre, mulet och lite blåst, men fisket var mycket dåligt och våran båt mäktade endast med 3 fiskar, där tog jag dock en gädda på 3 kg och därmed så satte jag också nytt års pers.
Kräftfisket pågår för fullt i sjön just nu och kanske påverkar detta fisket för det har aldrig inträffat att jag har haft två så dåliga fisken på raken i denna sjö.
Bröderna Oskarsson hade lånat Puttes båt och deltog åxå i Söndagsfisket och här var lillebror starkast och vann med 3-2 med en största fisk på 1,86... och därmed satte även han nytt års pers.
Så i slutändan så kanske fisket inte var så dåligt för tre av fyra personer ökade ju i vikt.............

tisdag 4 augusti 2009

Fiske i ottan i Ornunga på Torsdag

Alla som är intresserade hör av sig till mig eller Tompa.
Dom som är klara är Jag, Tompa, David o Kvibbe.

måndag 3 augusti 2009

Fiske i ottan

Tidigt i ottan vaknade jag upp för att stilla mitt fiskesug. 04:30 pep klockan. Mörtmete var dagens taktik för att lura mjörns stora fiskar. 3 mörtar lyckades jag meta upp hemma ur dammen igår, Tyvärr var alla tre " för stora ". Jiggade lite undertiden som jag metade. Blev 4 abbisar på jiggen med en topp på ca 3hg. Hade många hugg på jiggen men dom jävlarna ville inte fastna. Hade även ett påslag när jag provade att vj. över lite större djup.

söndag 2 augusti 2009

Gösfiske Mjörn

Var ute med en kompis från kl 17 och började fisket med lite abborrmete. Vid 20-tiden började vi fiska efter både gädda och gös via en långsamdrift släpa 2 mörtar samt samtidigt vertikal jigga med liten mört i bottenskiktet.... när vi slutade vid 24-tiden hade vi endast haft ett påslag (missad krokning). Kommer testa detta fler gånger.....

lördag 1 augusti 2009

Morgon mete

Jag och Robban gav oss ut vid halv sju tiden för att meta upp mört som vi skulle agna på.


Masken var poppis och vi fick nog 30 småfisk jämt fördelat på abborre och mört, några mörtar var riktigt stora och ligger nu i frysen och väntar på angeldons säsongen.

Robban fick även en liten gädda på maskmete, men på mörten behagade inte abborren nappa trots en mycket fin storlek på mörten.

Det dröjde ända tills sista sekunden innan Robban fick hugg på sin mört när vi flötestrollade hemåt och upp kom den här abbisen som en mycket stolt fiskare visar upp.

På det hela taget en mycket trevlig förmiddag där bara dom stora nappen fattades :)